Arendalsuka program

Mandag 16. august – Solsiden

Kl. 10.00

BY OG LAND – KOM AN – ALLE MANN
Hot In The City: Coxit og NSW Arkitektur inviterer til en spennende debatt om by og stedsutvikling i en ny tid. Nærmest alle politiske partier har egne meninger om hvordan landet skal bygges og hva som kreves for å skape økonomisk bærekraft. I hele landet. Likevel er det få som snakker om hvordan vi skal lykkes med å skape arbeidsplasser. Overalt. Har byregionene vunnet kampen eller vil pandemien snu lykken for bygdene? Vi møter fremtiden med klassikeren: By og land – hand i hand?

Kl. 12.00

HVILKE FORVENTNINGER HAR VI TIL SMITTEVERN OG MATTRYGGHET ETTER PANDEMIEN?
Hvilke smittevernregler bør videreføres for å unngå nye nedstengninger og hva forventer vi å bli møtt med i tiden fremover? Smittevern er blitt en del av hverdagen for de fleste og gode hygienerutiner har stått øverst på menyen i norsk serverings- og utelivsbransje siden mars 2020. Men hva vil vi gjøre i tiden fremover? Vil vi benytte desinfeksjon i hverdagen; i butikker og på restauranter? Og hva forventer vi at myndigheter og virksomheter skal tilby av tiltak? Hvordan ønsker de at fremtiden skal se ut?

Kl. 13.00

PERSONVERN FANGET I EN PANDEMI
Skal teknologien få friere tøyler når formålet er godt nok? Hvordan skal vi balansere personvernet opp mot spennende ny teknologi som både kan underholde oss og bidra til verdiskapning i samfunnet? Sett i lys av appen Smittestopp tar vi debatten.

Kl. 14.00

NYE OMSORGSBOLIGER: HVORDAN SKAPER VI ØKT BO- OG LIVSKVALITET?
Vi diskuterer fremtidens behov knyttet til hvordan omsorgsboliger utvikles. Hvorfor det er viktig å skape økt bo- og livskvalitet tilpasset en ny generasjons forventninger om å kunne bo lenger hjemme? Og hvorfor er dette ofte det beste, både for den. enkelte, men også for kommunene?

Kl. 16.00

LOOK TO NOR(D)WAY: BY- OG STEDSUTVIKLING I NORD-NORGE
Beintøff konkurranse om innbyggerne i nord akselererer også en fantastisk spennende by- og stedsutvikling i flere byer i Nord-Norge. Hva skal til for å lokke folk til de nordnorske plassene?

Kl. 17.00

SNART BLIR NABOLAGET DITT SMART
Hot In The City: Coxit og NSW Arkitektur inviterer til en spennende debatt om digitaliseringen – som allerede er på vei – til et nabolag i nærheten av deg.

Kl. 18.00

TECH-TALK PÅ TAPAS’N
Ta turen til Solsiden Tapas for en kickstart på den første kvelden i Arendal. Kombiner gjerne middagen denne dagen med debatt på scenen. Der blir det diskutert hva som kreves av morgendagens sosiale medier, og hvorfor noen sosiale medier bare blir døgnfluer?

Kl. 19.00

TAPAS PÅ TAPAS’N (sosial hygge med Coxit på Solsiden)
Tradisjonen tro inviterer Coxit venner og bekjente til sosial hygge med middag. Vi nyter solen på Solsiden og lader opp med god mat og drikke til kveldens partilederdebatt. Dette blir en festkveld!

Tirsdag 17. august – Eureka

Kl. 10.00

SMARTE BYER OG SMARTE HJEM TRENGER SMARTE NABOLAG
For å binde sammen våre smarte hjem og stadig smartere byer behøves smarte lokale løsninger der det bygges ut nye boligområder. Hva kreves for å sikre smarte nabolag og hvor langt har vi kommet i utviklingen?

Kl. 11.30

SMARTBYDEBATTEN 2021: SKAL DE PÅ SKYGGESIDEN, DE UTENFOR, FÅ DELTA?
Se Smarte Byer Norges program

Kl. 13.00

HVA SKAL TIL FOR Å LYKKES MED BOLIGUTVIKLING I DAGENS TEKNOLOGIJUNGEL?
Har pandemien endret boligsalgsprosessene for utviklere? Med stor konkurranse, og mindre fysisk dialog, stilles det store og nye krav for digitale løsninger for boligutviklere. Hvordan når man den riktige kjøperen, og hvordan ser fremtidens boligutvikling og -salg ut?

Kl. 14.00

SMARTE LØSNINGER FOR SMARTE SAMFUNN
Se Smarte Byer Norges program

Kl. 15.00

SMARTBYDEBATTEN 2021: REISE ER MOBILITET. HVORDAN PÅVIRKER MOBILITET OG REISELIV STEDSUTVIKLINGEN?
Se Smarte Byer Norges program

Onsdag 18. august – Solsiden

Kl. 10.00

HVORDAN HAR PANDEMIEN ENDRET BRUKEN AV INTERNE OG EKSTERNE LØSNINGER OG SAMHANDLING?
Mange har mistet en kollega – enten permanent eller midlertidig – siden mars 2020. Samtidig har hjemmekontoret blitt hovedkontor for ansatte over hele landet. Har ansatte brutt ut av de faste løsningene til selskapet for å samhandle og arbeide i mer tilgjengelige tredjepartsløsninger? Hvordan påvirker dette sikkerheten og samhandlingen? Og skal selskaper åpne opp for arbeid i systemer som er “convenient” for den enkelte, eller må det strammes inn fremover?

Kl. 11.30

ER ‘NORSKE’ MEDIER REELT OPPTATT AV ØKONOMI OG NÆRINGSLIV? [AVLYST]
For 2 år siden diskuterte vi med flere av landets største medier: Er økonomi- og næringslivsforståelsen i norske medier god nok? Og vier de nok oppmerksomhet til små og mellomstore norske aktører i næringslivet? Hvordan står vi i diskusjonen i 2021 – etter en pandemi som har endevendt norsk næringsliv?

Kl. 13.00

HOT IN THE CITY: HAR PANDEMIEN GJORT OSS SMARTERE OG MER EFFEKTIVE?
Har fremtiden rykket nærmere og er vi på vei inn i en hverdag hvor jobb og fritid smelter sammen, med nye krav til et mer selvkjørende liv? Hvordan skal vi balansere den digitale og fysiske tilstedeværelsen?

Kl. 14.30

ER DET DUGG PÅ TEKNOLOGIBRILLENE?
Google-brillene havnet på dynga. Hva skal til for at du bruker briller med spennende teknologi i fremtiden? Og hva skal vi egentlig bruke dem til? Vi diskuterer mulighetene denne type teknologi gir og utfordringer vi alle må ta stilling til.

Kl. 16.00

PODKAST, PODKAST, PODKAST… MÅ ALLE HA PODKAST?
De store mediehusene satser mer og mer på podkast, men vi har bare 24 timer i døgnet og kan ikke konsumere alt. Hva er grunnen til den økte satsningen og hvor vil podkasttrenden være om 5-10 år?