Sosiale medier

– Det beste hadde vært en global løsning

Magnus møtte Margrethe Vestager i Texas:

Det sier Margrethe Vestager når hun møter Magnus Brøyn til en ekslusiv prat under SXSW 2019 i Texas. Det EUs konkurransekommisjonær og digitale sabeldrager snakker om – er å få på plass en skatteløsning for de digitale selskapene, og kanskje spesielt de største i Facebook, Google og Amazon, som nesten ikke betaler skatt.

– Mye av samfunnsutviklingen de siste 25 årene er bygget på et vennskap på tvers av landegrensene, men mye har hatt med USA å gjøre i det siste. Det skal ikke være noe som forhindrer at vi bygger, forsterker og utvider det vennskapet. Det er mange ting vi deler på tvers av landegrensene, sier Margrethe Vestager til Magnus.

Vestager jobber målrettet med å få på plass en digital skatt. Dette snakket Magnus og Margrethe også sammen om på Web Summit i Lisboa før jul. Hun ser nå at enkelte EU land gjør grep allerede i 2019 og håper at det gir et dytt for at man får på plass en helhetlig Europeisk lovgiving. Det er nå en helt annen og mye mer forpliktende aktivitet i OECD-regi (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og samarbeid), og en global løsning mener Vestager også vil være det beste for selskapene som vil bli berørt.

Lignende saker

Sosiale medier
TikTok forbud
Les mer

Nyhetsbrev

Med deg på vårt nyhetsbrev for å motta de siste trender og få invitasjoner til våre seminarer.

Nyhetsbrev