Teknologi

Magnus Brøyn i Helsekontrollen

Grepene du kan gjøre i sosiale medier for å redusere fokuset på kroppslig utseende

Er du ung og opplever kroppspress? Vår byråleder og teknologiekspert Magnus Brøyn gjestet denne uken Helsekontrollen på TV2 hvor kroppspress blant unge – spesielt blant unge kvinner og jenter i sosiale medier – ble diskutert.

– Studier viser at kvinner og jenter får mer målrettet reklame som relaterer seg til kropp og utseende enn det gutter gjør. Det kan være alt fra tannbleking til botox i leppene – men det kan også være andre operasjoner eller andre inngrep som påvirker selvbildet, sier Magnus.

I sosiale medier utsettes unge for kroppspress gjennom annonser og reklame nesten ved hvert besøk på disse flatene. Dette kan fort føre til at unge begynner å tvile på seg selv og om de er bra nok. Derfor mener Magnus det er viktig å huske på at:

Det finnes bare en av deg, og du er den mest perfekte utgaven av deg selv – samme hva noen der ute prøver å fortelle.

Han kommer samtidig med tre tips som du kan gjennomføre for å få mindre kroppspress på din mobiltelefon:

1. Skru av Cookies eller slett Cookies. Dette er informasjonskapslene som samler informasjon om deg og dine interesser og forteller annonsørene hvem du er. Det er disse informasjonskapslene som gjør at flere kvinner enn menn får kroppsrelatert reklame i nyhetsfeeden på Facebook, Instagram eller i andre sosiale medier.

2. Du kan gå inn i Facebook-plattformen og fjerne det de kaller målrettet annonsering. Det betyr at du får mindre annonser som treffer deg, og som du kanskje opplever som mer eller mindre relevante. Du får mer generelle annonser og kommer som oftest unna utseenderelaterte annonser og reklamer, da de bare blir en liten del av en stor helhet.

3. Du kan og burde vurdere å bruke inkognitosurfing. På de nyeste telefonene gjøres dette enkelt ved å slå på VPN (Virtual Private Network) på din telefon.

Se TV-innslaget her

Nyhetsbrev

Med deg på vårt nyhetsbrev for å motta de siste trender og få invitasjoner til våre seminarer.

Nyhetsbrev