Arendalsuka program

Tirsdag 16. august – Solsiden

Kl. 11.00

DER går grensen for personvern. Eller flytter vi den stadig?
Tjenester og ulike brukeropplevelser pusher stadig vårt personvern, men hvor går egentlig grensen? Og er ikke grensen den samme i dag som den er i morgen? Hvor mye personvern skal vi tåle å ofre, i møtet med flere tjenester som beriker vårt liv?

Kl. 12.00

Cybersikkerhet i en ny tid – hvor sårbare er vi egentlig?
Hvordan forbereder man seg på ulike typer cyberangrep og kan man egentlig være godt nok forberedt? Er norske virksomheter rustet for morgendagens trusselbilde? Er vi naive her på berget og hvordan kan næringsliv, kommuner og samfunn beskytte seg?

Kl. 13.00

Vi snakker mye om startups og scaleups – men skalerer det egentlig bra nok i Norge?
Hvor enkelt er det egentlig å starte opp i Norge? Ligger forholdene til rette for å skape den neste enhjørningen? Eller skapes disse suksessene på tross av, og ikke på grunn av, samfunnet, ordningene og kulturen vi har her i Norge?

Kl. 15.00

Sjøveien er miljøveien
Norge har verdens nest lengste kystlinje, en av verdens ledende havnasjoner og er verdens rikeste land. Hvorfor har vi ikke kommet lenger med det grønne skiftet til sjøs?

Kl. 16.30

Hvordan blir fremtidens, bærekraftige, nabolag?
Hvordan kan fokus på å utvikle hele nabolag skape mer bærekraftige boliger med teknologiløsninger og felleskapsløsninger som gagner flere mennesker i et område? Hvor langt har vi kommet i fremtidens boligutvikling? Og hvordan knytter vi best sammen stedsutvikling og boligutvikling – makro og mikro?

Onsdag 17. august – Solsiden

Kl. 10.30

Hvordan kan vi få flere inn på boligmarkedet – og er det egentlig så viktig?
Boligprisene skaper klasseskiller og gjør det vanskelig for flere å ta del i boligmarkedet. Hvordan kan eiendomsbransjen legge til rette for at flere kommer inn i boligmarkedet? Skal egentlig alle eie bolig? Og er dette lønnsomt – for bransjen og for Norge?

Kl. 12.00

Ny jobbhverdag krever mer effektiv arbeidsdag i praksis
Hvordan skal virksomheter sørge for at effektiviteten ikke blir dårligere, og faktisk bedre, når vi møter den nye jobbvirkeligheten? Den nye jobbvirkeligheten består nemlig av mer hjemmekontor, oftere kombinasjon mellom fysiske og digitale møter og samhandlingsarenaer, potensielt kortere arbeidsdager samt mer arbeid gjennom hele døgnet og hele uken – på farten. Dette stiller krav til kultur, teknologi og løsninger for å sikre at produktiviteten og effektiviteten øker og ikke faller. Hvordan løses dette i praksis?

Kl. 13.00

Hva er god luftkvalitet på arbeidsplassen og håndheves egentlig dagens krav?
Har pandemien endret boligsalgsprosessene for utviklere? Med stor konkurranse, og mindre fysisk dialog, stilles det store og nye krav for digitale løsninger for boligutviklere. Hvordan når man den riktige kjøperen, og hvordan ser fremtidens boligutvikling og -salg ut?

Kl. 16.30

Hvordan gi omsorgsboliger reell prioritet i norske kommuner?
I denne seansen vil vi diskutere hvordan norske kommuner kan prioritere omsorgsboliger slik at det faktisk blir en positiv opplevelse og ikke en trist siste fase for brukerne. Det handler om å skape attraktivitet og å prioritere de eldre og trengende i en kommune. Hvordan kan kommuner legge til rette for at dette blir en prioritert del av kommunens tilbud?

Kl. 17.30

Tech-Talk på Tapas’n
I år som i fjor inviterer Magnus Brøyn til en engasjerende og livlig prat om aktuell tematikk og trender sammen med spennende teknologiprofiler.

Torsdag 18. august – Solsiden

Kl. 09.30

Proptech i Pollen
Det blir stadig flere norske proptech-selskaper, men er proptech et buzzord eller skaper proptech reelle verdier for norsk eiendomsbransje?

Kl. 10.30

Look to NOR(D)WAY: Utfordringer og muligheter i distriktene og i Nord-Norge
By- og stedsutvikling foregår over hele landet – ikke bare i storbyene. Og selv behovene på mindre steder er annerledes er det likevel viktig at også distriktene får en prioritet når det kommer til å gjøre seg attraktive. Spesielt i Nord-Norge er utfordringene – og mulighetene – mange. Hvordan utvikler vi og skaper et attraktivt Norge – og ikke bare storbyene?

Kl. 12.00

Bør vi ha en smilefjesordning også for hygiene og smittevern i handel, service og reiseliv?
Ulike nivåer av nedstegning og åpning av handel- og servicebransjen samt innen reiselivet har preget de siste drøye to årene. Hva har næringen lært og hvordan skal neste pandemi håndteres basert på dyrekjøpte erfaringer fra denne pandemien? Det finnes allerede smilefjesordninger for mattrygghet på spisesteder, men bør det ikke være synliggjøring av steder med god hygiene- og smittevernshåndtering også? Eller bryr vi oss ikke så mye lenger nå som pandemien tilsynelatende er over?

Kl. 13.30

Skal det virkelig være kortreist dataforvaltning i det offentlige, men langreist i det private?
Hvor skal dataene norske selskaper sitter på egentlig forvaltes og lagres? Skal det være ulike regler for offentlige aktører og private aktører? Og hvordan kan en ulikhet i måten dataene forvaltes på, i offentlig og privat sektor, skape ulike konkurransevilkår og rammebetingelser? Vi spør rett og slett: Må egentlig all dataforvaltning være kortreist?

Kl. 15.00

En podkast om podkast – er det nok podkast?
Har vi nådd metningspunktet for podkast snart? Og hva skal til for å skape en podkast som faktisk lykkes, i en jungel med podkaster? Vi spiller inn live-podkast om podkast, denne ettermiddagen.

Kl. 16.00

Fremtiden går på strøm, men den neste revolusjonen handler om batteriteknologien
Det er stadig fokus på batterifabrikker som dukker opp over hele landet, med både positivt og mindre positivt fortegn, men hvor står egentlig Norge i batteriteknologiutviklingen i august 2022? Hvor stor kan denne industrien bli for oss og hvor er Norges plass i et globalt perpektiv? Og ikke minst, hvordan vil dette kunne påvirke hverdagen vår på sikt?