Teknologi

Slik kan robotene frigjøre arbeidskraft

Hvordan er det å gå på jobb mens resten av Norge tar kvelden og hva betyr teknologien for fremtidens nattesøvn? Robotisering er i ferd med å erstatte deler av arbeidsoppgavene som like lett kan gjøres av maskiner med kunstig intelligens. Dette frigjør arbeidskraft som kan benyttes på områder hvor maskinene ennå ikke strekker til. Kommunikasjon er en av oppgavene hvor robotene kan hjelpe til med enkle oppgaver – slik vårt arbeid med chatboten KommuneKari er et eksempel på – men hvor tyngre kommunikative og administrative oppgaver fremdeles overlates til de menneskene som har fagkompetanse. Dermed jobbes det mer kostnadseffektivt og kommunene får utnyttet sin arbeidskraft på en bedre måte.

Se ukens direktesending om automatisering og robotisering av nattarbeid på NRK1 med Magnus Brøyn: – Robotene er i ferd med å fylle døgnets mange tomrom – og automatisere det arbeidet de kan – og det bør vi ikke være så redde for, sier Magnus fra trikkestallen på Grefsen i Oslo.

NRK TV – Se Norge nå

Hva betyr det å ha en heiagjeng på hjemmebane når du er idrettsutøver? Norge nå sender i kveld direkte fra Ulsteinvik, hjemmebanen til både Hødd og Karsten Warholm. Her møter vi supportere på tribunen og utøvere, men også parkeringsvakta, svelesteikerne og foreldre, som alle legger mye energi og hjerte i å løfte fram favoritten.

Nyhetsbrev

Med deg på vårt nyhetsbrev for å motta de siste trender og få invitasjoner til våre seminarer.

Nyhetsbrev