Teknologi

Her er trendene fra SXSW 2019 i Texas 

Coxit tilbake fra tech-vesten:

South by Southwest handler i år mye om AI, cannabusiness (!) og regulering av teknologigigantene. Samtidig har SXSW fått et tydeligere nordisk preg og det er moro. Her er noen av årets rykende ferske trender fra den ville vesten. Se også TV-innslagene med Magnus, hvor han på direkten fra Austin forklarer hva som er hot i år!

1. AI
Som i fjor har kunstig intelligens, eller AI, satt et stort fotavtrykk på flere av sesjonene på SXSW. Forskjellen er at det i år har vært mer konkretisering, mer dybde og en mer håndterlig tilnærming for de fleste deltakerne. AI er allerede en del av vårt liv, og vi begynner utnytte mulighetene det virkelig gir.

 

2. Brains Beat Algorithms

I flere av markedsføringssesjonene ble det i år snakket om at en menneskelig tilnærming for å skape de virkelig gode resultatene er nødvendig for å skille seg i mengden. Algoritmer vil bidra til å bygge merkevare gjennom å treffe mange målgrupper slik de best nås, men ved å vise de personlige sidene av et brand, et produkt eller av en person vil man skape noe algoritmene ikke klarer å få oss til å føle. Det er ikke uten grunn at politikere fortsatt går fra dør til dør, og ikke bare lener seg på digital annonsering – selv om kombinasjonen er det aller beste.

 

3. Vi nærmer oss (alltid) et valg i USA

Selv om det fortsatt er en stund til demokratenes og republikanernes kandidater skal gå i kamp om å bli USAs neste president, begynner nå en rekke politikere å melde sitt kandidatur – sist ute er Beto O’Rourke som var tilstede på festivalen i fjor. Flere kandidater var tilstede i år, og dette sier noe om SXSW posisjon som politisk arena og på mange måter starten på en frierferd mot presidentvervet. Teknologi og politikk går hånd i hånd og derfor ser politikere verdien av å møte mennesker som er på denne arenaen.

 

4. HelseTech

At teknologi vil bidra til bedre helse- og velferdstjenester, mer innsikt om egen helse og mulighet til å detektere sykdom tidligere er vedtatt. Spørsmålene mange stiller seg i dag handler mer om hvor grensene skal settes mellom verdien vi får av løsningene og personvernet vårt. Hvilke løsninger er «nice to have» og hvilke er «need to have»? I USA har de kommet lenger på dette området, mye grunnet private institusjoners initiativ, og det finnes svært mange konkrete caser som viser verdien man kan få.

 

5. Cannabusiness

Årets store hype! Med et eget spor under hele SXSW 2019 og mange ulike sesjoner, har det vært enkelt å la seg beruse av årets hype, som låner trendorienterte referansepunkter fra teknologiens verden. Bare i løpet det siste halvåret er det åpnet opp for bruk av dette rusmiddelet – deriblant i Canada og flere stater i USA – og mange fra teknologi- og kommunikasjonsbransjen ser sitt tilsnitt til å tjene raske penger på hypen. Enkelte mente at det også kanskje luktet litt annerledes på det dedikerte sporet (!) om cannabusiness under SXSW – men det kan jo muligens skyldes..: The smell of Green Bucks?!

Nyhetsbrev

Med deg på vårt nyhetsbrev for å motta de siste trender og få invitasjoner til våre seminarer.

Nyhetsbrev